Туиги

Лесли Хорнби (родена на 19 септември 1949) е английска манекенка, супермодел, актриса и певица. Известна е под псевдонима Туиги.
На 16-годишна възраст се запознава с лондонския фризьор Ленард и става лице на неговия салон за красота.

Първата фотосесия с късата коса, която я прави популярна по цял свят, е направена от Бери Лейтган и благодарение на тези снимки, публикувани в Daily Express, е избрана за Лице на 1966. Скоро след това тя става супермодел и икона на субкултурата на 1960-те. Според някои специалисти именно Туиги е първият супермодел.
Милиони момичета по света искат да са като нея и отслабват до изнемогване, което е известно като Синдрома на Туиги, имитират нейните грим, прическа и облекло. Тя става истинска визитна картичка на десетилетието. През 1970 Туиги заявява, че се отказва от кариерата си на супермодел. Тя играе в няколко филма и дори е наградена със Златен глобус. През 1971 година излиза и първият ѝ албум.

Плажовете на Рио 70 – те години

Ще ви върнем в далечната 1978 г. и ще ви припомним едно горещо лято – такова, каквото може да бъде само в Рио де Жанейро, бразилската Ривиера в зората на туризма.

Автор на снимките е канадският фотограф Blake W. Smith. Той ни показва красивите гледки на плажа Копакабана, сред бразилски нимфи, тълпи и възхитени туристи.

Стари снимки на Венеция

Венеция – един от най-емблематичните градове в Италия и света. Известен със свойте гондоли, канали, филмови фестивали и галерии, той е символ на култура и романтика.

Разгледайте уникални черно бели-снимки от далечната 1851 г. до 60 – те години на XX век.

Times Square през годините

Един от най-известните площади в света e Таймс Скуеър, намиращ се в Манхатън, Ню Йорк (САЩ). Той e пресечна точка на „Бродуей“ и Седмо авеню. Разгледайте снимките и вижте как се променя външният му вид от 1870 година до днес.

Емблематични световни градове преди и сега

Промените се случват непрекъсното около нас. Новите технологии главоломно променят света ни. Вижте как са се променили някои от големите световни градове в миналото и днес.