Шарън Тейт

Шарън Тейт (24 януари 1943 – 9 август 1969) е родена в Далас, щата Тексас. В младежките си години участва в няколко конкурса за красота. През 1960 семейството й се мести в Италия, където Тейт започва да играе малки роли в телевизонни филми, а през 1962 се завръщат в САЩ и Шарън се премества в Лос Анджелис.

През 1967 се запознава с бъдещия си съпруг, режисьора Роман Полански, по време на снимките на филма Безстрашни убийци на вампири. 20 януари Поланский и Тейт се женят в Лондон. През 1968 г. на церемонията по връчване на наградите Златен глобус Шарън Тейт е сред най-добрите млади актриси на годината.
През 1969 е Шарън е бременна в 8-ми месец, а Роман е далече от дома им по работа. През нощта на 8 август психопата Чарлз Менсън заповядва на четирима свои последователи да убият всички във вилата на улица Сиело, където са Шарън Тейт и нероденото и дете. Тейт е била намушкана 16 пъти.

Плажовете на Рио 70 – те години

Ще ви върнем в далечната 1978 г. и ще ви припомним едно горещо лято – такова, каквото може да бъде само в Рио де Жанейро, бразилската Ривиера в зората на туризма.

Автор на снимките е канадският фотограф Blake W. Smith. Той ни показва красивите гледки на плажа Копакабана, сред бразилски нимфи, тълпи и възхитени туристи.

Стари снимки на Венеция

Венеция – един от най-емблематичните градове в Италия и света. Известен със свойте гондоли, канали, филмови фестивали и галерии, той е символ на култура и романтика.

Разгледайте уникални черно бели-снимки от далечната 1851 г. до 60 – те години на XX век.

Times Square през годините

Един от най-известните площади в света e Таймс Скуеър, намиращ се в Манхатън, Ню Йорк (САЩ). Той e пресечна точка на „Бродуей“ и Седмо авеню. Разгледайте снимките и вижте как се променя външният му вид от 1870 година до днес.

Емблематични световни градове преди и сега

Промените се случват непрекъсното около нас. Новите технологии главоломно променят света ни. Вижте как са се променили някои от големите световни градове в миналото и днес.