Мохамед Али

Мохамед Али (17 януари 1942 – 3 юни 2016) е един от най-великите боксьори.
Той е олимпийски шампион от Олимпийските игри в Рим 1960 в полутежка категория, трикратен световен шампион по бокс за професионалисти в категория тежка (1964, 1974, 1978). Основоположник на съвременния бокс.

На Олимпийските игри в Атланта 1996 година на Али е оказана огромната чест да запали олимпийския огън. На Летните Олимпийски игри в Рим през 1960 Али печели с лекота златен олимпийски медал в лека категория. Същия златен медал, който младия Али хвърля в река Охайо, като протест срещу сегрегацията, след като му е отказано обслужване в ресторант, защото е чернокож.
През 1999 г. Sports Illustrated и BBC обявяват Али за Спортист на Века.

Плажовете на Рио 70 – те години

Ще ви върнем в далечната 1978 г. и ще ви припомним едно горещо лято – такова, каквото може да бъде само в Рио де Жанейро, бразилската Ривиера в зората на туризма.

Автор на снимките е канадският фотограф Blake W. Smith. Той ни показва красивите гледки на плажа Копакабана, сред бразилски нимфи, тълпи и възхитени туристи.

Стари снимки на Венеция

Венеция – един от най-емблематичните градове в Италия и света. Известен със свойте гондоли, канали, филмови фестивали и галерии, той е символ на култура и романтика.

Разгледайте уникални черно бели-снимки от далечната 1851 г. до 60 – те години на XX век.

Times Square през годините

Един от най-известните площади в света e Таймс Скуеър, намиращ се в Манхатън, Ню Йорк (САЩ). Той e пресечна точка на „Бродуей“ и Седмо авеню. Разгледайте снимките и вижте как се променя външният му вид от 1870 година до днес.

Емблематични световни градове преди и сега

Промените се случват непрекъсното около нас. Новите технологии главоломно променят света ни. Вижте как са се променили някои от големите световни градове в миналото и днес.