Джийн Шримптън

Джийн Шримптън (6 ноември 1942), известна като Скаридата, е английски модел и актриса. Появява се точно, когато модната и музикалната индустрия на Острова насочват фокуса си към младежката култура и Vogue, Harper’s Bazaar и Vanity Fair обръщат гръб на скованите аристократични кукли, които снимат до момента.

Оказва се пълна противоположност – типично момиче от работническата класа, родено в Хай Уикъм, но с високи скули и прекрасни сини очи. Става модел на 17, когато от агенцията Lucy Clayton Charm Academy я срещат на една пешеходна пътека и веднага я канят да застане пред обектива им.
На 22 е най-високоплатеният модел. Всъщност тя е първата манекенка, която става международно известна и славата й надхвърля пределите на родната й страна. Шримптън е обявена от списание Ел за Най-красивото момиче в света.

Плажовете на Рио 70 – те години

Ще ви върнем в далечната 1978 г. и ще ви припомним едно горещо лято – такова, каквото може да бъде само в Рио де Жанейро, бразилската Ривиера в зората на туризма.

Автор на снимките е канадският фотограф Blake W. Smith. Той ни показва красивите гледки на плажа Копакабана, сред бразилски нимфи, тълпи и възхитени туристи.

Стари снимки на Венеция

Венеция – един от най-емблематичните градове в Италия и света. Известен със свойте гондоли, канали, филмови фестивали и галерии, той е символ на култура и романтика.

Разгледайте уникални черно бели-снимки от далечната 1851 г. до 60 – те години на XX век.

Times Square през годините

Един от най-известните площади в света e Таймс Скуеър, намиращ се в Манхатън, Ню Йорк (САЩ). Той e пресечна точка на „Бродуей“ и Седмо авеню. Разгледайте снимките и вижте как се променя външният му вид от 1870 година до днес.

Емблематични световни градове преди и сега

Промените се случват непрекъсното около нас. Новите технологии главоломно променят света ни. Вижте как са се променили някои от големите световни градове в миналото и днес.