Ален Делон

Алѐн Фабиа̀н Морѝс Марсѐл Дело̀н е френски киноактьор, певец, кинорежисьор, киносценарист и кинопродуцент. Роден е на 8 ноември 1935 в град Со (предградие на Париж), Франция. Започва да се снима в киното през 1957 г. като изиграва ролята на Жо във филма Quand la femme s’en mêle.
През 1958 при снимането на филма Кристина Делон се запознава с австрийската актриса Роми Шнайдер. От 20 март 1959 г. двамата са сгодени. По време на тяхната връзка Ален има любовна афера с немската певица и фотомодел Нико, която на 11 август 1962 г. ражда сина им Кристиан Аарон Булон. През декември 1963 след близо 5-годишен годеж Делон и Шнайдер приключват връзката си.

На 13 август 1964 г. Ален се жени за Натали Бартелеми, след което им се ражда сина Антони. На 25 август 1968 г. Ален и Натали се разделят. Интимни приятелки на Делон са били актрисите Мирей Дарк и Ан Парийо. След това на 51 години той се жени за холандската манекенка Розали ван Бреемен и е с нея почти 15 години. Официално има 3 деца от 2 брака.
От 23 септември 1999 г. Ален Делон е с двойно гражданство – става гражданин на Швейцария и живее в Шен-Бужри, кантон Женева.
През последните години Ален Делон е известен не само като актьор, но и като успешен бизнесмен. Под неговата търговска марка AD се произвеждат много стоки (парфюми, цигари и други). Той също има собствена авиолиния. Кавалер на Ордена на почетния легион през 1991.
До момента се е снимал в над 90 филма и сериали, режисьор е на 3, сценарист на 10 и продуцент на 23. Носител на наградата Сезар за най-добра мъжка роля във филма Нашата история през 1985.

Епохата на Берлинската стена

Епохата на Берлинската стена оставя спомени, белези и рани в паметта на историята. Тя е символ на Студената война между два свята и две идеологии. Синоним на разделение в Европа и света.

Строителството й започва на 13 август 1961 г., а разрушаването й е на 9 ноември 1989 г., когато разделени семейства и приятели от години са безкрайно щастливи да се съберат отново.

Фото галерията на Plevendnes.com по темата показва кадри на мъка, болка, гняв, но и на комуникация между хората от двете страни на Берлинската стена – въпреки нея.

Актьорите от сериала „Синьо лято“

Спомняте ли си култовия за много българи испански сериал от 80-те на миналия век „Синьо лято“? В 19 епизода група приятели прекарват ваканцията си в Нерха, малко градче на крайбрежието на Андалусия, и преживяват заедно незабравими и вълнуващи приключения. „Бандата“ се състои от 5 момчета и 2 момичета между осем и седемнадесет години, както и от двама възрастни: художничката Хулия и пенсионирания моряк Чанкете.

Сериалът е гледан от близо 20 милиона зрители. Актьорите се превръщат в идоли на милиони деца по света. Филмът е излъчен в цяла Латинска Америка, в Португалия, Ангола, България, Полша и Югославия.

Вижте как изглеждат актьорите днес – цели 40 години след заснемането на филма. За съжаление през 2000-та година почина актьорът Антонио Ферандис, който изигра ролята на Чанкете.

Плажовете на Рио 70 – те години

Ще ви върнем в далечната 1978 г. и ще ви припомним едно горещо лято – такова, каквото може да бъде само в Рио де Жанейро, бразилската Ривиера в зората на туризма.

Автор на снимките е канадският фотограф Blake W. Smith. Той ни показва красивите гледки на плажа Копакабана, сред бразилски нимфи, тълпи и възхитени туристи.

Актьорите от АЛФ днес

Сериалът „Алф” предизвика истинска любов сред зрителите пред 90-те години на миналия век. Малкото извънземно стана любим герой на милиони по целия свят, а реплики от филма се помнят и повтарят и до днес. Вижте как изглеждат Кейт, Уили, Браян, Лин и семейство Ачмонек по време на сериала и днес.